Mer

Prisvärda smultronställen för semester med en stram budget

Av Michael Berg juni 8, 2022 2 Min lästid

Nu när sommaren börjar nalkas så är det dags att börja planera semestern, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Om du och din familj är på jakt efter prisvärda semesterställen då bör du läsa vidare!

Semestra i Bohuslän

Om ni inte har besökt den bohuslänska pittoreska skärgården är detta ett väldigt hett tips. Här finns mycket att se, varför inte åka ut en dag till Carlstens fästning som ligger på Marstrand? Även i Kungälv finns Bohus fästning som är värd ett besök. Har ni vägarna förbi Ramsvik så är det även rekommenderat att åka förbi Ramsvik camping som har fantastiska stränder med klarblått vatten. Är det sämre väder så finns havets hus i Lysekil där det finns över 100 olika arter. För en aktivitet som inte kostar något alls så kan ni besöka Bohuslän Museum i Uddevalla där det visas diverse olika utställningar.

Vandra i Dalarna

Om familjen är sugna på att vara ute mycket i naturen så kan ett besök i Dalarna vara något för er. Det finns många vandringsleder att välja mellan, bland annat kan ni vandra vid Grövelsjön, Nipfjället eller varför inte Sälen? Om ni väljer att vandra vid Grövelsjön så kan ni även hyra en kanot eller kajak vid Sjöstugan och paddla till er egna sandstrand. För de mindre barnen kan Tomteland vara en kul aktivitet. Där kan ni se sagofigurer väckas till liv medan barnen (och även kanske de vuxna) lär sig om växter och blommor i skogen. Tomteland ligger i utomhusparken i Gesunda utanför Mora.

Roadtrip i Skåne

I Skåne finns en hel del vackra städer att upptäcka. Om ni har bil så kan det vara en mysig aktivitet att köra runt i Österlen som erbjuder en hel del vackra stränder samt intressant kultur. Den mest berömda stranden där är Sandhammaren som har strand lika vit som Västindien. En annan sevärdhet i Österlen som kan vara värd ett besök är Övedskloster samt Maglehems musteri.

Tipsen ovan är endast ett fåtal tips av vad som finns att se i Sverige! Det finns väldigt mycket att göra som inte behöver kosta skjortan.